Knauf Insulation Termotop szigetelés

A Knauf Insulation Termotop kőzetgyapot hőszigetelő táblát magastetők szarufák felett elhelyezhető, külső oldali hőszigetelésére használják. A tetőtér külső szigetelésével nemcsak a téli fűtési, hanem a nyári klimatizálási költségeket is jelentősen mérsékelni tudja tetőtéri szobájában.

Ez pedig egyáltalán nem mindegy a legmelegebb nyári hónapokban. Ugyanis, amikor a tűző napon negyven fog körüli a hőmérséklet, akkor a tetőtérben a késő délutáni órákban szigetelés nélkül bőven 50 fok feletti hőmérsékletet is lehet mérni. Ilyenkor a tetőtér megfelelő szigetelése akár 10 fokkal is csökkentheti a tetőtér hőmérsékletét.

A kőzetgyapot nemcsak kiváló hőszigetelésével, hanem hangszigetelő tulajdonságával is jó szolgálatot tehet akkor, ha forgalmas út mellett lakik a családjával. Nemcsak a hőveszteséget csökkenti, hanem a beszűrődő zajok ellen is véd a szigetelés.

Ezt a kőzetgyapot táblát külső oldali, szarufák feletti szigetelésre nagy keménysége teszi alkalmassá. Ezért is építheti be bátran a szarufák felé, külső oldali hőszigetelő lemezként.

knauf insulation termotop

Knauf Insulation Termotop ásványgyapot tetőszigetelés a szarufák felett

A meleg levegő felfelé száll, ezért fajlagosan a tetőn át szökik meg a legtöbb energia a téli fűtéskor.

  • A nyári kánikulában pedig a nap perzselő sugarai elsőként a tetőt érik el, ezért a tetőtér melegszik át a leghamarabb.
  • Sőt a leghosszabb ideig is a tetőt éri a nap, ezért a nap perzselő sugarai a tetőt és az alatta lévő tetőtéri szobát melegítik fel a legjobban.

Ezért a tető megfelelő szigetelésével nemcsak a téli fűtés költségét, hanem a nyári klimatizálási költségeket is jelentősen csökkenteni tudja. Erre az energiaszámla csökkentésre alkalmas a szarufák felé beépíthető Termotop kőzetgyapot szigetelés, amely 6 cm-től 2 centiméterenkénti növekedéssel 16 cm-ig terjedő vastagságban érhető el magastetők szarufák feletti szigetelésére.

A Termotop kőzetgyapot táblákat a szarufákra kell felhelyezni azok hosszirányára. A Termotop táblák felfogatása a szarufákkal párhuzamosan felhelyezett 10×5 cm-es ellenlécekre való felcsavarozással történik. A táblák felcsavarozását 20-40 centiméteres közönként célszerű megcsinálni a táblák stabil rögzítéséért.

A szarufák feletti hőszigetelés fő előnye a tetőszigetelés hőhídmentessége. Ugyanis a szarufák feletti szigeteléssel a szarufák gyengébb szigetelőképessége miatt nem keletkezik hőhid a szigetelőtáblák között.

A kőzetgyapot szigetelés további előnye az épület tűzbiztonságának biztosítása, hisz a kőzetgyapot nem ég nagy hőmérsékleten sem. A beépítése ezért nemcsak a fűtési költségek lefaragásában, hanem az épület tűzbiztonságának a növelésében is segít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük