Bramac Római Star tetőcserepek

A Bramac korszerű Star bevonattal ellátott cserepei a betoncserép tartósságát a sima, fényes tetőcserép felületek kimagasló szépségével egyesítették.

A Bramac Star tetőcserepei a betoncserép gyártásban kimagasló gyártásnak számító szendvicstechnológiával készülnek. Ez azt jelenti, hogy a Star betoncserepek 3 rétegből állnak:

  1. Legalsó rétege a nagyobb szemcsés, anyagában színezett cseréptest.
  2. Majd egy finomszemcsés cementpép réteg kerül a betoncserépre. Ez eltömíti a cseréptest még nyitott pórusait. Ezzel biztosítja a cserépfelület tökéletes simaságát. Ez a két réteg együtt adja a betoncserép időjárásállóságát, tartósságát.
  3. Harmadik rétegként kerül fel a cserépre a felületi festékréteg a különleges Star bevonatként. Ez a bevonat a cserépfelület fényes, sima felületét biztosítja.

Ez a hármas rétegezés (szendvicstechnológia) biztosítja a Bramac Star cserepek kiemelkedően hosszantartó időjárással szembeni védelmét és felületi szépségének a tartós megőrzését.

Bramac Római Star cserepek

A Star tetőcserepek fagyálló, tartós kialakításukkal ellenállnak a téli fagynak. Nyáron pedig a Thermo Protector bevonat fényvisszaverő hatása révén kevésbé melegszenek fel. Azért, mert a sötét cserépszíneknél használt Thermo Protector bevonat visszaveri a tető felmelegedéséért felelős infravörös sugárzást. Ezzel pedig csökkenti a cserépfelület és az alatta lévő tetőtér felmelegedését.

A Bramac Római betoncserepei a cserép hullámos vonalú, kolostortetőkre emlékeztető rajzolatával mediterrán, délvidéki hangulatot kölcsönöz a tetőnek. A betoncserép sima felülete és lekerekített formája felszabadult, vidám hangulatot és elegáns megjelenést ad a tetőnek. Különösen jól illeszkednek a klasszikus stílusban épült családi házak tetőfedéséhez.

bramac római star sötétbarna tető

Bramac Római Star sötétbarna cseréptető Thermo Protector védelemmel

A Bramac Római Star betoncserepei a Protector felületvédelemmel ellátott téglavörös és rubinvörös színben, valamint a Thermo Protector hővisszaverő felülettel ellátott sötétbarna és antracit színben érhetők el exkluzív betoncserép tetője fedésének elkészítéséhez.

A Thermo Protector fényvisszaverő felülete extra védelmet ad a tető túlmelegedésével szemben.

A Római Star cserepek felületi festékbevonata olyan pigment anyagot tartalmaz, amelyik rontja a cserép abszorpciós képességét. Ennek révén a napsugárzásból származó infravörös sugarakat kevéssé nyeli el. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos felületkezeléssel gyártott sötétszürke betoncserép mindössze 4,6%-os fényvisszaverő képességgel rendelkezik. Ezzel szemben viszont ugyanez a fényvisszaverő képesség a Bramac Római Thermo Protector betoncserép antracit színénél 22,3%. Vagyis majdnem ötször nagyobb fényvisszaverő képességgel rendelkezik az antracit színű Római Star cserép.

Ennek az az előnye, hogy a betoncserép tetőtér felőli oldalán mért hőmérséklet akár 20 fokkal is alacsonyabb lehet egy hagyományos tetőcserép kánikulában mért hőmérsékletéhez képest. Ez azért jó, mert a tetőtér hőszigetelésének sokkal kisebb hőterhelést kell szigetelni. Ezért ugyanolyan vastag tetőtér szigetelésnél jelentősen csökkenthető a tetőtér nyári hűtésének költsége, és sokkal kellemesebb a klíma a tetőtérben.

A cseréptető tisztaságának kritikus pontja is megoldott a Bramac Tegalit Star cseréptetőnél

A tetőcserepek tisztaságának kritikus pontja a cserepek orr-része, mert ezen a tetőfelületből kiemelkedő részen könnyen megtapadhatnak a szennyeződések. Ezért Magyarországon egyedülálló módon a Tegalit Star betoncserép orr-részét is ugyanolyan felületkezeléssel látják el, mint a tetőcserép felületét. Ez biztosítja a Tegalit Star tetőcserép minden pontjának kiemelkedő tartósságát, színstabilitását és védelmét az időjárás viszontagságaival szemben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük