Cserépkályhák, kandallók, vegyestüzelésű kazánok kéménye

A fával fűthető tüzelőberendezések közül nálunk a legelterjedtebbek a cserépkályhák, kandallók és a fával fűtött vegyes tüzelésű kazánok. Ezek a tűzifával fűthető tüzelőberendezések nemcsak kellemes meleget biztosítanak otthonainkban a téli hónapokban, hanem még meghitt hangulatot is varázsolnak az esti családi beszélgetésekhez a kandallóban, cserépkályhában vígan lobogó lángok.

Cserépkályha

A cserépkályhák kályhacsempéi nemcsak kellemes meleget adnak, hanem sokáig tárolják is a meleget. A tüzeléstől kezdve akár 12, 24 órán át vagy még ennél is hosszabb ideig fűtik a szobát. A cserépkályha csempéi a tűz begyújtása után 1-2 órával kezdenek felmelegedni, és ekkor kezdik leadni a hőt a szobába. A tüzelés befejezése, a cserépkályha lezárása után még tovább melegszenek a cserépkályha csempéi, és a cserépkályha sugározza magából a kellemes meleget.

Minél jobb a hőszigetelés a homlokzaton és a padláson, illetve a tetőn, annál jobban tud hasznosulni a kandallós és a cserépkályhás fűtéssel megtermelt energia. Jó hőszigeteléssel nem szökik meg olyan hamar a meleg a házból még a legnagyobb téli hidegben sem.

Kandalló

A kezdetben még nyílt tűzterű kandallók a füst visszaáramlásának elkerülésére egyre inkább zárt tűzterűek lettek. A kandallókra ajtó került, és nem fenyegetett már a füst visszaáramlásának a veszélye. A kezdetben fémből készült ajtók ma már átlátszó kerámiaüvegből készülnek.

Ezek az üvegek nemcsak átlátszók, hanem jól bírják még a tüzelés melegét is. Tartósságukra jellemző, hogy a melegedésből származó deformálódásnak is jól ellenállnak. További látványos előnyük, hogy jól látható rajtuk keresztül a tűztér. A lobogó láng látványa kellemes melegséggel tölti el a szobában beszélgető embereket.

Vegyes tüzelésű kazán fatüzeléssel

A vegyes tüzelésű kazánnal nemcsak a nappali vagy egy szoba, hanem az egész ház fűtése megoldható. A fával is fűthető kazán kerülhet a kazánházba, ahol könnyen megoldható a fával való tüzelés úgy, hogy a ház többi helyiségében rend és tisztaság van. Csak a meleg jut be a szobákba, a tüzeléssel járó por és piszok a kazánházban marad.

Füstelvezetésre szolgáló kémény cserépkályhához, kandallóhoz, fával fűtött vegyes tüzelésű kazánhoz

A fatüzeléses cserépkályhákhoz és kandallókhoz a téglából épített, hagyományos kémények is megbízható füstelvezetést biztosítanak. Ezeket a kéményeket rendszeresen tisztítani, kormozni kell. Biztosítani kell a fatüzeléskor keletkezett füst akadálytalan távozását és a megfelelő huzatot a kéményben.
Még korszerűbb és biztonságosabb füstelvezetést biztosítanak a szilárd tüzeléssel működő tüzelőberendezések biztonságos füstelvezetését biztosító Leier LSK kémények 14 cm-től egészen a 30 cm-es kürtőméretig.

leier lsk kémény fatüzeléshez

Leier LSK kémény cserépkályhához, kandallóhoz és vegyes tüzelésű kazánhoz

Ezek a kerámia béléscsővel ellátott kémények jól ellenállnak a nedvességgel, koromégéssel és savakkal szemben is. A kerámia béléscső jól bírja a hőmérséklet ingadozásokat is. A kerámia béléscsövek ásványgyapot hőszigetelése még jobb huzatot és jobb füstelvezetést biztosít a kéményben.

Az LSK kémény biztonságos füstelvezetést ad cserépkályhák, kandallók és vegyes tüzelésű kazánok működtetésénél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük