Durisol zajárnyékoló fal kerítésként

Ha zajos, forgalmas út mellett lakik, akkor biztos nem a csendes, békés alvással átaludt éjszakák jutnak először az eszébe, amikor éjszakánként egy-egy nagyobb beszűrődő zajra felriad. Mit tud azonban tenni a kívülről beszűrődő zajok ellen?

Sok mindent. Először is a homlokzati falon lévő nyílászárókat lehet nemcsak hő szigeteltté tenni, hanem a beszűrődő zajok elleni is tud védekezni a nyílászárók megfelelő cseréjével.

Másodsorban pedig a homlokzati falai is lehetnek sokkal jobban hangszigeteltek az átlagosnál. A homlokzati fal szigetelésekor általában a hőszigetelésre gondolunk. Ez rendben is van, hisz a télen kiszökő meleg, és a nyáron beáramló hőség ellen a külső falak hőszigetelése hatékony megoldást jelent.

A hőszigetelésre kiváló polisztirol azonban nem igazán tud megvédeni a beszűrődő zajok ellen. Márpedig egy-egy forgalmas út mellett a kinti zajjal is jócskán számolni kell. A polisztirol helyett használt kőzetgyapot szigetelés nemcsak a hő, hanem a hangszigetelés problémáját is megoldja a homlokzati falon.

durisol zajárnyékoló fal

Durisol zajárnyékoló fal beépítése családi házakhoz

Családi házában azonban még egy harmadik védelmi vonalat is húzhat az utcáról beszűrődő zajok ellen. Mégpedig azzal, ha már a kerítését is zajárnyékoló falként építi meg az utcáról beszűrődő zajokkal szemben. Ez a háromszoros külső hangvédő rendszer megfelelő zajvédelmet tud biztosítani majd nyugodt alvásához. Szeretné tudni hogyan?

  • A Durisol zajárnyékoló fal kerítéskénti megépítésével.

Ha nyugodtan szeretne éjszakánként aludni, akkor nem feltétlenül kell elköltöznie arról a helyről, ahol már évek vagy akár évtizedek óta lakik, csak kicsit sok autó használja már a házuk előtti utat.

Néhányan pedig talán azért fontolgatják a költözést, mert a szomszédaik zajonganak szerintük túlságosan hangosan. Ilyenkor jobb lesz, ha elköltöznek?

  • Biztos, hogy a kiszemelt másik helyen nem lesz egy másik életét igencsak hangosan élő szomszéd a közelben?

Minek kell feltétlen költözni, amikor más megoldás is lehet a békésebb, csendesebb életre a költözésnél?

A zajvédő kerítés megfelelő első védelmi vonalat adhat a beszűrődő nem kívánatos zajokkal szemben. A Durisol zajárnyékoló fal hatékony első védelmi vonal lehet a közút és a vasút forgalmi zajával szemben is. Sőt még a hangoskodó szomszédtól is meg tudja védeni anélkül, hogy állandóan veszekednie kellene velük a hangerő letekeréséért.

Persze egy ilyen zajárnyékoló falrendszer sem jelent bombabiztos megoldást, de időtálló és környezetbarát megoldása lehet nyugalma és idegrendszere védelmének. Kőzetgyapot homlokzati hőszigeteléssel és hangszigetelt nyílászárókkal otthonában háromszoros hangvédelemmel biztosíthatja családja pihenésének zavartalan nyugalmát.

A zajárnyékoló fal pedig már a kertben is véd a betolakodó decibelekkel szemben.

Ezeket a Durisol zajárnyékoló falakat már rendszeresen használják nálunk is nagy forgalmú utak, vasúti sínek, gyártelepek, ipari parkok vagy éppen szórakozóhelyek mentén. Azért, mert hatékonyan védenek a zaj ellen. Ezeknek a falaknak a hangelnyelési jellemzője 30 decibel.

A préseléssel előállított Durisol fabetont már évtizedek óta használják a világban. És most már nálunk, Magyarországon is a külső zajok hatásos szigetelésére. Nemcsak jó hangszigetelő, hanem még környezetbarát alapanyagokból készül és tartós is.

Könnyű beépíthetősége miatt nemcsak közületi, hanem lakossági felhasználásra is jól használható. Ezeket a Durisol fabeton elemeket saját maga is könnyen összeszerelheti zajvédő kerítésének. Nemcsak a hangos zajoktól fogja megvédeni családja nyugalmát, hanem még a kíváncsi tekintetek elől is védelmet nyújt.

A zajárnyékoló Durisol falban a 13 cm vastag vasbetonmag feladata a léghanggátlás. A vasbetonmag körüli faforgács és beton keverékéből álló Durisol héj pedig gondoskodik a hangszigetelésről, a kellemetlen zajok elnyeléséről. És ezt a hangelnyelő feladatát több évtizeden át végzi minőségromlás nélkül. Nemcsak az utcáról beszűrődő, áthaladó zajokat csökkentik, hanem a visszaverődő zajokat is tompítják.

Biztos lehet benne, hogy gyerekei békében, csendben és nyugalomban fognak felnőni egy Durisol zajárnyékoló fal védelmében akár még egy forgalmas, zajos út mellett is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük