Energiahatékony Velux tetőtéri ablakok

A kiváló hőszigetelést biztosító energiahatékony Velux tetőablakok 3-rétegű üvegezéssel készülnek a Standard Plus termékvonalban. Ezek a 3-rétegű üvegezéssel ellátott tetőtéri ablakok kiváló hőátbocsátási tényezőt nyújtanak a természetes fény bejutását biztosító tetőtéri szobák ablakaként.

Ezeknél a 3-rétegű üvegezéssel készülő tetőablakoknál az üveg hőszigetelése, Ug-értéke 0,6, míg a teljes ablakszerkezet Uw értéke, hőátbocsátási tényezője 1,1 W/m2K. Ez pedig megfelel a jelenleg hatályos korszerű hőszigetelési követelményeknek is.

Ez pedig azt jelenti, hogy a tetőablak jó hőszigetelése révén jelentős fűtési költség megtakarítást biztosít a téli időszakban.

Milyen lehet a 3-rétegű üvegezéssel készülő Velux Standard Plus tetőablak?

GLL tetőablakok fenyőfából

energiahatékony tetőablak

Fa tetőablakok a Veluxtól energiahatékony, 3-rétegű üvegezéssel

Ezek a kiváló minőségű és nagy tömörségű fenyőfából készített tetőablakok a gyártáskor használt rétegragasztási eljárásnak köszönhetően nagy biztonságot jelentenek a vetemedéssel szemben. Ez a vetemedésmentes kialakítás pedig tökéletes záródást, és ezzel együtt kiváló hőszigetelést biztosít az ablak működtetése során is.

A fenyőfából készült tetőablakok felületét színtelen lakkal festik, és az impregnálás biztosítja a faanyag kártevőkkel szembeni és gombásodás elleni védelmét.

GLU tetőtéri ablakok műanyag, poliuretán bevonattal

A nagy páratartalmú helyiségekbe, például a konyhába és fürdőszobába készített fehér műanyag bevonatú GLU tetőablakok szintén kiváló minőségű fenyőfából készülnek. A vizes helyiségekben felszabaduló jelentős páratartalom ellen azonban poliuretán bevonattal látják el. Ez pedig magas páratartalomnál is tökéletes víztaszítást, és nedvességgel szembeni alaktartást biztosít a tetőtéri ablakoknak. Ráadásul a műanyag bevonat még könnyű tisztítást és tisztán tarthatóságot is biztosít.

Ezeknek a háromrétegű üvegezéssel ellátott ablakoknak a hőszigetelése mellett a légzárása, a hangszigetelése is kiváló, mégpedig a legmagasabb 4. osztályú. A 32 decibeles léghanggátlás még nagy forgalmú utak mentén is megfelelő zajcsökkentést biztosít. Az utcai közlekedés zaja nem fog beszűrődni a szobába. Komfortos, nyugodt lakhatást biztosít a tetőtérben.

A jó hangszigetelés mellett a Velux ablakok beépített szellőzőnyílással vannak ellátva. Ez pedig az ablak zárt állapotában is megfelelő szellőzést biztosít.

A beépítés magasságától függően a tetőablakok alsó vagy pedig felső kilincses nyitással vannak ellátva. Alacsony, 90-130 centis beépítési magasságnál a felső kilincses, magasabb, 130-150 cm-es beépítési magasságnál pedig az alsó kilincses nyitás-zárás lehet a jó választás.

Ráadásul a felső kilincses nyitással ellátott ablakok utólag is átalakíthatók távvezérlésű működtetésre. Akár elektromos, akár napelemes működtetéssel is nyithatók és zárhatók ezek a felső kilincses tetőablakok.

A Velux ablakok kiváló hő és hangszigetelése mellett az árnyékolásuk is megoldható külső és belső árnyékolókkal is. Külső és belső árnyékolók és külső redőnyök állhatják útját a kinti tűző nap sugarainak. Ezekkel az árnyékolókkal még nappali is kellemes félhomályt tud biztosítani a tetőtérben.

A tetőtéri szobák utólagosan kialakíthatók azokban a padlásterekben is, amelyeknél a padlástér utólagos átalakítással is beépíthető. Ezzel az átalakítással nemcsak a lakás hasznos alapterülete nő, hanem az épület értéke is.

Ráadásul tetőtér beépítésnél az épület fűtése is gazdaságosan megoldható. A padlás szigetelése helyett a tetőtérben kialakított lakótér fűtése is gazdaságos, hisz a padló szintje az alatta lévő szintről is kapja a fűtést. A tető pedig megfelelő hőszigeteléssel gazdaságos fűtést biztosít a leghidegebb téli hónapokban is.

A tetőtérrel gazdaságosan megnövelt lakótérben kényelmesebb, komfortosabb lakhatással olcsóbb üzemeltetési költséggel biztosítható a lakók komfortos lakhatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük