Építőanyag vásárlás a vevőnek legjobb kiválasztásával

Építőanyag vásárlás előtt a megemelkedett építőanyag árak miatt 2021-ben még fontosabb lett a jó választás. Építkezéséhez, otthona felújításához a legjobb építőanyagot szeretné megvenni? Még jobb tájékoztatást szeretne az építkezéséhez szükséges legjobb építőanyag kiválasztásához?

A Dalos Építőanyag honlapján 11 ajándék kérdőív várja az Önnek legjobb építőanyag kiválasztásához.

Építőanyag vásárlás előtt miért lett még fontosabb a jó döntés?

A drasztikusan megemelkedett építőanyag árak miatt.

2021-ben nagyot nőtt az építőanyagok ára.

  • A faanyagoknál több mint a duplájára nőtt a fenyő fűrészáru, az építőfa ára. A korábbi 70.000 Ft+ÁFA köbméterenkénti ár 170.000 Ft+ÁFA árra is felemelkedett.
  • A betonacél és vasanyagok ára is 80%-kal emelkedett. 2020-ban még 150-160 Ft körüli ár 300 Ft feletti kilónkénti árra is megemelkedett.
  • A szigetelőanyagok közül a polisztirol ára 40-50%-kal is emelkedett. A kőzetgyapot ára ugyan nem emelkedett drasztikusan, azonban típustól függően akár fél évet is várni kell a megrendelés után a kőzetgyapot megérkezésére.

Ezeknek az importból származó építőanyagoknak az ára a világpiaci árak emelkedése miatt nőtt meg.

Az építőanyagárak emelkedésének azonban ezzel még nincs vége. A jövőt persze nem látjuk előre. A jelenlegi bizonytalan piaci helyzetben nem bízunk benne, hogy jövőre jelentősen visszaessenek ezek a megemelkedett árak. Sőt még további építőanyagok árának az emelkedése várható. Miért feltételezzük ezt?

Most, a tél közeledtével az energiahordozók árának emelkedéséről szólnak a hírek. Ez pedig a szállítási költségek várható emelkedésén túl még további építőanyagok árának az emelkedését is magával hozhatja.

Gondoljon csak arra, hogy a tégla és a tetőcserép égetésekor használt kemencék működtetéséhez bizony energiára van szükség. Nem is kevésre. És ennek az energiának a világpiaci ára most jelentősen emelkedik. Márpedig ez az áremelés a gyártás költségének növekedését fogja hozni. Ezt pedig a tégla és a tetőcserép árának emelkedése követheti majd.

Az építőanyagok árának alakulására a mi eszközeinkkel nem tudunk érdemben hatni. Az építőanyag árak meghatározásakor alkalmazkodnunk kell a világpiaci árakhoz. Nincs azonban minden veszve, ha segíteni akarunk a vevőinken.

Építőanyag forgalmazóként is vannak eszközeink vásárlóink segítésére. Segíteni tudunk abban, hogy legalább az Önnek legjobb építőanyagot választhassa ki. Most még fontosabb a jó választás. Azért, mert még többet kell fizetni az építőanyagért.

építőanyag vásárlás

Építőanyag vásárlásakor mi a legfontosabb szempont Önnek?

Amikor a családi költségvetést osztja be, akkor biztos érzi, hogy a megemelkedett építőanyag árak miatt még fontosabbá vált a jó döntés. Nem lenne jó 2-3 év múlva újra elölről kezdeni a szigetelést.

  • Vagy azért, mert nem a legmegfelelőbb szigetelőt választotta ki.
  • Vagy azért, mert vékony lett a szigetelés, és alig csökkent valamit a fűtés számlája.

Így van ez azonban más építőanyagokkal is. Minél drágább valami, annál fontosabb jól választani. Márpedig, ha nem jártas az építőanyagok közötti választásban, akkor nem könnyű kiválasztani a legjobbnak tűnőt. Pedig fontos lenne.

Ha már egyszer jóval több pénzt adott ki, akkor legalább tudja le 2-3 évtizedre, vagy még többre is a felújítást, a szigetelést. Vagy bármilyen más építkezést.

11 ajándék kérdőív otthona felújításáért

Honlapunk minden látogatójának segítünk a neki legjobb építőanya kiválasztásában családi háza építésekor vagy felújításakor.

Attól függően, hogy milyen építőanyagot keres, megtalálja Hogyan válasszon… kérdőíveinket építőanyag vásárlásához:

  1. Falazóanyag, tégla vásárlásakor a Hogyan válasszon téglát kérdőívünk kitöltésével tudja pontosabban meghatározni, hogy melyik falazóanyag lehet a legjobb családi házuk falának.
  2. Homlokzati szigetelésnél a kőzetgyapot és hungarocell szigetelő rendszerek közötti választásban a Hogyan válasszon hőszigetelő rendszert kérdőív segít tisztábban látni az elkövetkező 3-4 évtized téli fűtési és nyári klimatizálási költségeinek tervezett lefaragásában.
  3. Ha talajon fekvő padlót, szintközi födémet, padlást, lábazatot, pincefalat, tetőteret, vagy éppen gipszkarton válaszfalat szeretne szigetelni, akkor a Hogyan válasszon szigetelőanyagot kérdőív kitöltése tud a legtöbbet segíteni a legjobb döntés meghozásában.
  4. Ha pedig tudja már, hogy kőzetgyapottal vagy helyette inkább hungarocellel szeretne szigetelni, akkor a Hogyan válasszon kőzetgyapotot vagy a Hogyan válasszon hungarocellt kérdőívet érdemes pontosan megválaszolni a vásárlás előtt.
  5. Új családi háza tetőcserepének kiválasztásakor vagy pedig a tető felújításakor a tetőcserép választásban a Hogyan válasszon tetőcserepet kérdőív tud segíteni. Milyen kérdésekre érdemes még válaszolni a betoncserép vagy kerámia cserép legyen után?
  6. A tetőtérbe beépítendő tetőtéri ablak kiválasztásakor a Hogyan válasszon tetőablakot kérdőív válaszai lesznek a legjobb döntést előkészítő válaszok.
  7. Kocsibejáró, ház körüli járda, kerti út, a kerti pihenőhely vagy éppen a terasz burkolásakor a Hogyan válasszon térkövet kérdőív tud segíteni a legjobb térkő kiválasztásában.
  8. Ha pedig burkolni szeretne, akkor a burkoláshoz szükséges csemperagasztó kiválasztásában a Hogyan válasszon csemperagasztót kérdőív segít.
  9. A tüzelőberendezésének legjobb kémény kiválasztásakor a Hogyan válasszon kéményt kérdéseinek a megválaszolása fog tudni segíteni.
  10. Betonozás előtt a készülő beton megfelelő szilárdságának és rugalmasságának biztosításához szükséges betonacél kiválasztásában a Hogyan válasszon betonacélt fog segíteni.

Melyik építőanyagra van szüksége?

  • Azt javasoljuk, hogy az Önnek szükséges építőanyag kérdőívének kérdéseit válaszolja meg. Utána már könnyebb lesz választani a sokféle lehetőség közül.
  • Ha pedig kitölti a kérdőívet, és elküldi nekünk, akkor a kérdésekre adott válaszai alapján, és még néhány pontosító kérdésre adott válasza alapján 2-4 legjobb lehetőséget fogunk tudni javasolni Önnek. Ebből a néhány lehetőségből már könnyebb lesz kiválasztani azt, amelyiket végül meg fog vásárolni otthona építéséhez vagy felújításához.

Miért olyan fontos az építőanyag választásban segítés?

  1. Azért, mert a vevőnek legjobb építőanyag kiválasztásában segítés az az építőanyag kereskedelem szakma megbecsültségét, hitelességét is növeli, magasabb szintre emeli.
  2. A vásárlónak pedig egyértelműen hasznos, ha tényleg az igényének legjobb építőanyagot vásárolhatja meg. Nem fog csalódni. Nem lesz elégedetlen, és nem kell sokkal hamarabb újra otthona felújításával nyűglődnie.
  3. És azért is, mert jó érzés segíteni.

Építőanyag vásárláskor az Önnek legjobb építőanyag választásában segítés várja az év 365 napján, napi 24 órán keresztül 11 ajándék kérdőívvel honlapunkon. Attól függően, hogy melyik építőanyagra van szüksége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük