Fakro felülvilágító ablakok

A Fakro felülvilágító ablak az épületnek azokat a helyiségeit is megvilágítja, amelyekbe kevés természetes fény jut. Ezekkel a felülvilágító ablakokkal nagy mennyiségű természetes fényt tud beengedni az épületek legárnyékosabb helyiségeibe is.

Különösen kedvelt lapostetős épületek, középületek, kórházak, irodaházak és lapostetős családi házak felső szintjén a lapostető kialakításakor. Segítségével a felső szint ablaktalan helyiségei is bőséges természetes fényt kaphatnak. Ezek a felülvilágító ablakok természetes fényt visznek az épület ablaktalan helyiségeibe is.

Fakro felülvilágító ablakokok típusai

A felülvilágító ablak lehet járható felületű, amely stabil szerkezeti kialakítása révén a terhelést is jól bírja, akkor, ha tetőn járkálnak. Ezzel szemben lehet nem járható kivitelű is.

Másik csoportosításban a felülvilágító ablak lehet fixen beépített, nem nyitható kivitelű. Ilyenkor a szellőzést az ablakon kialakított réseken kell megoldani, mert az ablakot nem lehet kinyitni. Természetesen beépíthet a lapostetőbe nyitható kivitelben készített felülvilágító ablakot is.

Az üvegezés kialakítása is többféle lehet az ablakkal szembeni igénynek megfelelően. Többrétegű hőszigetelő üvegezésű ablakok beépítésénél az energiatakarékosság kiemelkedő fontosságú szempont. Emellett pedig betörésbiztos üvegezéssel is választhatja a felülvilágító ablakot. Ezek a betörésbiztos üvegezésű ablakok az ütéssel szemben is nagyfokú ellenállást tudnak kifejteni.

Természetesen azt is érdemes megemlíteni, hogy a helyiség fényigényének megfelelően nagy méretválasztékból lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet a természetes fény bejutásának biztosításához.

kupola nélküli fakro felülvilágító ablak

Kupola nélküli Fakro felülvilágító ablak

Igény szerint a belső és külső oldalra is többféle kiegészítőt lehet választani az ablakokhoz. Ilyen kiegészítő lehet például:

  • a rögzítő sín a bitumenes szigetelő lemezhez
  • az opál polikarbonát kupola
  • biztonsági zár vagy retesz

Választható azonban a polikarbonát mellett akrilból készült kupola is, és az opál kivitel helyett víztiszta kivitelben. is.

Csúcskategóriás Fakro felülvilágító ablakok

Ezek a kimagasló minőségű felülvilágító ablakok elektromos irányítással, távirányítóval működnek. Esőérzékelővel is el vannak látva, amelyeknek a segítségével automatikusan záródnak, ha elkezd esni az eső.

Ütéssel szemben is a legmagasabb ellenállást biztosító betörésbiztos, biztonsági üvegezéssel vannak ellátva.

A többkamrás, hőszigetelő anyaggal töltött acélmerevítéses PVC profilból álló ablaktokszerkezet kimagasló hőszigetelést biztosít. Természetesen az üvegezés is hőszigetelő, és hővisszaverő.

Ezek a csúcskategóriás felülvilágító ablakok is többféle méretben vásárolhatók meg.

Valamint belső és külső kiegészítőknek a beépítését is biztosítják.

Zöldtetős lapostető kialakításnál is beépíthetők toktoldó beépítésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük