Fakro tetetőtéri ablakok

A Fakro a fénycsatornák, felülvilágító ablakok és padláslépcsők gyártása mellett a tetőtéri ablakok egyik legnagyobb magyarországi gyártója is. Nem véletlenül keresik az új családi házat építők és tetőteret kialakítók ezeket a tetőablakokat.

A tetőtéri ablakokra a nevéből adódóan is a tetőtérben van szükség. A kormány által idén bevezetett 3 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatás a lakásfelújítási kedvet jelentősen megnövelte.

A tetőtér beépítésére azonban nem lehet igénybe venni az otthonfelújítási támogatást. Azért, mert a felújítás nem járhat együtt a lakótér növelésével.

Azonban a már korábban kialakított tetőtérben végzett felújításokra igényelhető a hárommilliós támogatás. Tehát például a tetőtérben a tetőtéri ablakok cseréjére, korszerűbb hőszigetelt tetőablakok beépítésére már igényelhető a lakásfelújítási támogatás.

  • A Fakro FTT U6 tetőtéri ablak U6 extra hőszigetelő üvegezéssel készül.
  • A Fakro FTT U8 Thermo tetőtéri ablak még jobb hőszigeteléssel U=0,58 W/m2K hőátbocsátási tényezővel már passzívházakba való beépítésre is használható. Ez a piac legjobban hőszigetelő egyszeres üvegezésű tetőtéri ablaka.

Ezek a kifejezetten alacsony energiafelhasználású lakóépületek tetőtéri ablakaiként kifejlesztett tetőablakok kiválóan használhatók a tetőtérben az ablakon keresztüli hőveszteség minimalizálására.

fakro preselect felnyíló billenő tetőablak

Fakro preselect felnyíló billenő tetőtéri ablak

A Fakro preSelect felnyíló-billenő tetőablakát felnyíló üzemmódban a felső tengely körül akár 45 fokig is kinyithatja. Felnyíló-billenő ablakát 15-55 fokos dőlési szögben tudja beépíteni. Billenő ablakként pedig a középső tengely körül 180 fokig átfordíthatja. Így átfordítva az ablakot a külső üvegfelületet is könnyen meg tudja takarítani. Ezzel a billenő nyitással a külső napellenző rolót is könnyen kezelheti.

  • Ez a felnyíló-billenő ablak is U3-as hőszigetelő üvegezéssel készül.

A Fakro PTP-V műanyag billenő tetőtéri ablaka a fokozottan magas páratartalmú és tartósan páradús, nedves helyiségekbe, így a fürdőszobába is bátran beépíthető. Az ablakot működtető motor segítségével akár 24 cm-re is ki tudja nyitni.

A billenő ablak alsó részén lévő résszellőző állással ellátott kilincs az ablak könnyű zárását-nyitását biztosítja.

Ez az ablak is átfordítható 180 fokban, így könnyen meg tudja tisztítani a külső üvegfelületet is.

További előnye még, hogy U3 hőszigetelő üvegezéssel van ellátva már egyszerű, standard kivitelben is. Ezért nemcsak fürdőszobája páradús levegőjét fogja jól bírni, hanem a tetőtér fűtési költségeinek a csökkentését is el fogja érni a beépítésével.

A Fakro tetőablakok kiváló hőszigetelést biztosítanak a tetőtérben. Tetőtere korszerűbb hőszigetelést biztosító tetőtéri ablakainak cseréjén gondolkodik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük