Knauf Insulation Naturoll üveggyapot

A Knauf üveggyapot szigetelők termékválasztékába a NatuRoll üveggyapot a korábban népszerű Classichoz képest megújult megjelenéssel és feljavított termékminőséggel került be.

A tekercses Naturoll üveggyapot egyenletesebb felületi kidolgozással és masszívabb kivitelben használható válaszfalak, mennyezetek és padlásfödémek hő és hangszigetelésére.

Az üveggyapot tekercses kialakítása, tömörített csomagolása révén könnyen szállítható, mert kis helyen is elfér.

Beépítése is könnyebb és biztonságosabb, mert nem szúr és nem porzik. Nem okoz kellemetlen érzetet a vele való munkavégzés. Az üveggyapot szálai nem jutnak be a ruha alá, nem irritálja a bőrt. Ezért kényelmesebb beilleszteni gipszkarton válaszfalakba, mennyezet és álmennyezet hő és hangszigetelésébe.

knauf insulation üveggyapot

Knauf Insulation üveggyapot tetőtér és válaszfal szigeteléshez

A Naturoll üveggyapot termékek hővezetési tényezője, lambda értéke a hőszigetelés mértékétől függően változó.

  1. A legjobb, csúcsminőségű üveggyapotok hővezetési tényezője 0,031 és 0,033 W/mK. Ezek az üveggyapotok kiváló hőszigetelő képességet biztosítanak.
  2. Ennél egy fokozattal gyengébb minőségű, alacsonyabb hőszigetelő képességű a 0,034 és 0,036 W/mK hővezetési tényezővel rendelkező üveggyapotok.
  3. A leginkább keresett üveggyapotok hővezetési tényezője pedig 0,037 és 0,039 W/mK hővezetési tényező értékkel rendelkeznek.

Nálunk egyelőre a 0,037 és 0,039 W/mK hővezetési tényezőjű üveggyapotok a legkeresettebbek. Ezért a Knauf is az ezzel a hővezetési tényezővel rendelkező Naturoll Pro termékeket vezette be a hazai piacra. A hővezetési tényező értékének, jelentőségének a hangsúlyozása nem véletlen. Az üveggyapot hőszigetelő képességének ez az egyik fontos összetevője. Minél alacsonyabb a hővezetési tényezőnek, a lambdának az értéke annál jobb a hőszigetelő képessége.

Ezért a Naturoll üveggyapot csomagolásán is hangsúlyosabb megjelenést kap az üveggyapot R-értéke, azaz hővezetési ellenállása. A hővezetési ellenállás a szigetelőanyag vastagságának és a hővezetési tényezőnek, a lambda értékének a hányadosa.

A hővezetési ellenállás vagyis a hőszigetelés mértéke egyenes arányban nő a hőszigetelés vastagságával. Ez tehát azt jelenti, hogy minél magasabb az üveggyapot R értéke, annál jobb a hőszigetelési képessége.

  • Vagyis adott hővezetési tényező mellett minél vastagabb a szigetelés, annál jobb a hőszigetelés is.
  • Másrészt pedig adott vastagságú szigetelésnél minél alacsonyabb a hővezetési tényező, a lambda értéke, annál jobb a hőszigetelés is.

A Naturoll üveggyapoton a csomagolás különböző színei és a csomagoláson jelölt csillagok jelzik, hogy milyen minőségű az üveggyapot tekercs. Minél több csillag van a Naturoll csomagolásán, annál jobb minőségű, annál jobb hőszigetelő képességű az üveggyapot.

A hőszigetelés mellett a Naturoll üveggyapot hangszigetelése is kiváló. Nem véletlenül használják nemcsak mennyezet és padlásfödém hőszigetelésére, hanem például gipszkarton válaszfalak hangszigetelésére is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük