Felülvilágító ablak a Fakrotól

A felülvilágító ablakok a lapostető síkjába jól belesimuló ablakként szellőzést és természetes fényt is biztosítanak a lapostető alatti helyiségnek. Ezek a felülvilágító ablakok ráadásul még kiváló hőszigeteléssel is rendelkeznek. Éppen ezért a fűtési költségekkel való gazdálkodásban is jelentős szerepük van.

Épületeink ablaktalan helyiségeibe nem jut természetes fény. Elég lehangoló lehet ez az ilyen helyiségekben élőknek, dolgozóknak. Nagyobb lapostetős épületekben, irodaházakban a belső helyiségekben könnyen előfordulhat, hogy ezek a belső helyiségek nem érintkeznek az épület külső falaival. De még csak irodaházakra sem kell gondolni, mert egy kétszintes, lapostetős családi ház felső szintjén is lehet olyan kisebb helyiség, mellékhelyiség a belső térben, amelyiknek nincs külső fali kapcsolata.

  • fakro felülvilágító ablak

    Fakro felülvilágító ablak otthona ablaktalan helyiségeibe

    Ilyen helyiségek természetes fénnyel való ellátásában lehet igazán hasznos megoldás a felülvilágító ablak belépítése.
  • Azért, mert ezekkel a felülvilágító ablakokkal a lapostető alatti szinten azokba a helyiségekbe is lehet biztosítani a természetes fény bejutását, amelyeknek nincs külső fali kapcsolata.
  • A természetes fénnyel való ellátás mellett még a helyiség szellőzését is megoldja a tetősíkba beépített ablak.

A lapostetőbe beépíthető felülvilágító ablakok többfélék is lehetnek.

Sík felületű, kupola nélküli felülvilágító ablakok

Ezek a sík felületű, a lapostető síkjába belesimuló, abból csak minimálisan, keskeny magasságban kiemelkedő felülvilágító ablakok modern, elegáns megjelenésükkel a minimál stílusú épületek és családi házak tökéletes természetes fényt a belső helyiségekbe beengedő megoldásai lehetnek a lapostetős építményben.

A keret tetőszerkezetbe való beépítése tökéletesen hőszigetelt, ezért a napjainkban egyre fontosabb környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontok sem szenvednek majd csorbát a beépítésükkel.

Kupolás felülvilágító ablakok

Ezek a kupolás felülvilágító ablakok ugyanolyan kiváló beépítéssel kapcsolatos hőszigetelési paraméterekkel rendelkeznek, mint sík felületű társaik.

Azokkal szemben azonban az ablakok üvegezése kupolás kialakítású, betörésgátló üvegezéssel van megoldva. További előnye ezeknek az ablakoknak, hogy az üveg esetleges törésekor a szilánkok nem okoznak sérülést.

Az ablak fölé kialakított kupolának több előnyös jellemzője és kézzelfogható haszna van. Betörésvédelmi funkciójában a kupola megnehezíti az üveg kiemelését. Meg is védi az ablak üvegezését az időjárás viszontagságaitól. Emellett az UV sugarakat is szűri.

Járható felülvilágító ablakok

Ezek a felülvilágító ablakok tökéletesen belesimulnak a lapostető síkjába, ezért akadálytalanul járni is lehet rajta. A gyártáskor beépített anyagokkal a tetőablak speciális szerkezeti kialakítása, nagyobb teherbírása és csúszásgátló bevonata révén járható a felülete.

Ez a járható felület különösen előnyös azoknál a lapostetőknél, amelyeken terasz vagy tetőkert van kialakítva a tetőn. A terasz kényelmes használatát egy pillanatig sem zavarja a tetősíkba beépített ablak, mert a teraszon való járást nem akadályozva belesimul a tetősíkba,és a teherbírása is megfelelő ahhoz, hogy bátran tudjon járni rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük