Heraklith Agro rendszer a Knauftól

A Knauf Heraklith Agro rendszer fagyapot lemeze kiváló páraáteresztő fagyapot lemez, amely ásványgyapot szigeteléssel kiegészítve kiváló hőszigetelő is.

Heraklith Agro rendszer

Knauf Heraklith Agro rendszer a tető szigetelésére

A Knauf Heraklith Agro jó páraáteresztő képessége révén jól átszellőztethető, a hőtároláshoz elegendő tömeggel rendelkező fagyapot tábla.

  • A Heraklith Agro rendszer hőszigetelését pedig a lapokhoz használt ásványgyapot hőszigetelő biztosítja.

A rendszer jól használható istállók és egyéb mezőgazdasági épületek szigeteléséhez és átszellőztetéséhez. Az istállókba bejutó levegő a jó páraáteresztő képességű Heraklith Agro táblákon keresztül áramlik be.

Az állatok tartására használt istállókban is oda kell figyelni a megfelelő levegőre. A nyári kánikulában nagyon fülledt a levegő az istállókban. Télen viszont a zárt istállóban terjedő szúrós szag jelent problémát. Éppen ezért meg kell oldani az istálló megfelelő szellőztetését a marha és sertéstartó telepeken.

A szellőztetésnél arra kell figyelni, hogy szellőztetéskor a friss levegő ne egyszerre, koncentráltan érkezzen, mert ez az állatok egészséges tartásának nem tenne jót. Ehelyett sokkal jobb az a megoldás, amikor lassan, fokozatosan, sőt állandóan és egyenletes légmozgással szellőzik az istálló. De csak kis mennyiségben cserélődik az istállóban a benti és a kinti levegő.

A téli hideg és a nyári nagy meleg ellen a megfelelő hőszigetelést a levegő egyenletes légáramlásával együtt kell biztosítani ezeken az állattartó telepeken.

Az egyenletes légáramláshoz a fáradt levegő elszívására alkalmas ventillátorokra van szükség. Ezek a ventillátorok elszívják az istállókból a különféle gázokat is. A benti levegő elszívása mellett a kinti friss levegő beáramlását is biztosítani kell.

Erre alkalmas a Knauf Heraklith Agro fagyapot lemeze. Ezeknek a fagyapot tábláknak a porózus szerkezete tényleges levegőelosztó rendszerként működik. A fagyapot táblákon keresztül a levegőáramlás lelassul. Nincs egyetlen ponton megvalósuló koncentrált levegőbefúvás, ami káros lenne az állatok számára.

A légáramlás biztosítása mellett a táblákba beépített ásványgyapot hőszigetelés is kiváló, és energiahatékony működtetést tesz lehetővé az istállókban. A légáramlás biztosítása mellett sem okoz hőveszteséget az istállókban a tetőszerkezeten át, ahova a Heraklith Agro táblákat beépítik a szarufák közé.

A táblák légáramlást biztosító és hőszigetelő tulajdonsága mellett a hangszigetelése és hangelnyelő képessége is kiváló. A Heraklith Agro fagyapot lapok MPN ásványgyapot hőszigeteléssel vannak kiegészítva a megfelelő hőszigetelés biztosításához.

Az MPN hőszigeteléssel kiegészített fagyapot lapok szarufák közötti elhelyezéséhez nincs szükség különleges szerszámokra, és a hőszigeteléssel kiegészített fagyapot táblák felszerelése sem igényel különleges szaktudást. A szarufák közötti ásványgyapot illetve kőzetgyapot szigetelés ismeretében könnyen felrakhatók az istálló tetőterébe. A táblák könnyen rögzíthetők, akár önerőből is elvégezhető az istállók szarufák közötti hőszigetelő és légáteresztő szigetelése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük