Kétrétegű kőzetgyapot homlokzatra

Rockwool Frontrock Super, korábban Max E kétrétegű vakolható kőzetgyapot jobb hőszigetelő képességgel és nagyobb pontszerű terhelhetőséggel lesz kiváló választás családi háza homlokzatának egészségbarát szigetelésére.

Miért olyan jó a kétrétegű vakolható kőzetgyapot?

Jobb hőszigetelő képessége, egész élettartamán tartó egészségbarát jellege és egyedülálló mechanikai tulajdonságai révén.

Az inhomogén, két rétegből álló homlokzati kőzetgyapot külső, 2 cm vastag tömör szerkezete kemény kialakításával nagy pontszerű terhelhetőséget biztosít a homlokzaton. Ezzel a homlokzat külső felülete jóval ellenállóbb lesz a sérülésekkel, ütődésekkel és nyomódásokkal szemben.

A kemény külső réteggel szemben az alsó réteg sokkal lazább szálszerkezetű. Ez adja a felső 2 cm-es réteg mögött a homlokzati szigetelő teljes vastagságát. A laza szálas szerkezet rugalmas kialakításával felveszi és eltűnteti a szigetelendő falfelület kisebb egyenetlenségeit, és ezzel jól illeszkedő, hőhídmentes szigetelést biztosít a homlokzaton.

A Frontrock Super lemezek kiváló hőszigetelő képességét bizonyítja a két rétegből álló szigetelő 10%-kal jobb hőszigetelő képessége a hagyományos egyrétegű kőzetgyapot homlokzatszigetelővel szemben.

kétrétegű, vakolható kőzetgyapot

Miért olyan kiváló hőszigetelő a Rockwool kétrétegű vakolható kőzetgyapot lemeze homlokzatára?

A két rétegből álló kőzetgyapot szerkezet nem jelent semmilyen plusz feladatot a homlokzat szigetelésekor. Pontosan ugyanaz a munkafolyamat, mint az egy rétegből álló kőzetgyapot homlokzati szigetelésénél. A rugalmas alsó réteg málló vakolattól és portól tökéletesen megtisztított falfelületre perem-pont módszerrel kerül felragasztásra, és dübelezéssel megerősítésre. Ez azért fontos, mert ezzel a felfogatással jó eséllyel nem fog még a viharos szél sem bejutni a szigetelőlemezek alá, és nem tépi le a homlokzatról a kőzetgyapot táblákat.

kétrétegű kőzetgyapot

Kétrétegű kőzetgyapot szigetelés a homlokzatra

Fontos előnye még az is, hogy projektfüggetlen kivitelezést tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy új építéskor és utólagos hőszigetelésre is tökéletesen használható a kiválasztott vastagságban szakszerűen felragasztva.

Kiváló hangszigetelő képessége biztosítja, hogy forgalmas utak mentén a homlokzatra felrakva megakadályozza az úton haladó autók zajának lakásba jutását.

Páraáteresztő képessége a levegőével vetekszik. Miért van ennek olyan nagy jelentősége? Azért, mert a kőzetgyapottal szigetelt homlokzat átereszti a házban keletkezett párát, és ezzel pedig jelentősen csökkenti a falak nedvesedésének és penészedésének a veszélyét. Jó páraáteresztésével biztosítja a ház kellemes klímáját, és ezzel egészséges levegőt tud biztosítani a házban az asztmával és más légúti allergiával küzdő családtagjának is.

Kimagasló tűzállóság nagyfokú mérettartóssággal

A tűzállósága is kimagasló a Frontrock Super kőzetgyapot szigetelésnek. A bazaltkőből gyártott kőzetgyapot olvadáspontja 1000 °C felett van. Ez pedig azt jelenti, hogy nem ég és nem is zsugorodik. Ez a magas olvadáspont kifejezetten jól jön egy esetleges lakástűznél. Ugyanis a bőven ezer fok feletti olvadás meggátolja a kőzetgyapottal szigetelt falfelületen át a tűz továbbterjedését. Nemcsak a szigetelt falfelületeket védi meg a tűztől, hanem azokat a bútorokat és berendezési tárgyakat is, amelyek nem a lakásban nem a tűz keletkezési helyén vannak. Családi házakban ugyanis nemigen fordul elő ennél nagyobb hőmérsékletű épülettűz.

Magas olvadáspontjának egyenes következménye mérettartása. A kőzetgyapot tábla nem zsugorodik és nem is tágul hő hatására. A táblák mérettartásával elkerülheti a homlokzati vakolaton keletkezett repedéseket, és ezzel biztosítani tudja a homlokzat szigetelés hosszú élettartamát.

A természetben megtalálható bazaltkő alapanyaga miatt a gyártásához nem szükségesek mesterséges alapanyagok, ezért a Frontrock Super kőzetgyapot lemezek nem károsak az egészségre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük