Rockwool kőzetgyapot előnyei

A Rockwool kőzetgyapot kiváló hő és hangszigetelő képessége mellett jó páraáteresztő képességével is kitűnik a hőszigetelő anyagok közül. Beépítésének melyek a legfontosabb előnyei?

Kiváló hőszigetelő homlokzaton, padlón és tetőtérben

A Rockwool kőzetgyapot lemezek beépítésével nemcsak a téli fűtési költségeket, hanem a nyári klimatizálási költségeket is jelentősen lefaraghatja családi házában. Attól függően érdemes megválasztani a jó minőség Rockwool szigetelő típusát és vastagságát, hogy milyen mértékű megtakarítást szeretne elérni otthona energiafelhasználásában.

A klimatizálási költségek jelentős csökkentésének kiemelkedő fontossága van a legmelegebb nyári hónapokban. Mégpedig azért, mert az épület 1 °C-kal történő lehűtéséhez háromszor annyi energia kell, mint az épület 1 °C-kal való felfűtéséhez. Miért van ennek a háromszoros eltérésnek olyan nagy jelentősége?

  • Azért, mert a hőszigetelésre használt szigetelő gondos kiválasztásával a téli fűtés költségét tudja jelentősen csökkenteni, hanem nyáron is meg tudja takarítani ennek a háromszoros energiafelhasználásnak az árát is.

A jelentős költségmegtakarítás mellett az is fontos, hogy megfelelő vastagságban beépítve télen és nyáron is kellemes belső hőmérsékletet tud biztosítani a lakásban. Kőzetgyapot szigeteléssel a nyári kánikulában is kellemes hűvösben lehet a lakásban, még a tetőtéri szobájában is, télen pedig a kinti farkasordító hideg akadálytalan lakásba jutását akadályozza meg a homlokzatra szakszerűen felrakott kőzetgyapot szigetelés.

Kiváló hangszigetelő

Lépéshang szigetelés

Lépéshang szigetelés Rockwool Steprock kőzetgyapottal

A kőzetgyapot kiváló hangszigetelő tulajdonságát sokféleképpen kihasználhatja családi háza szigetelésénél.

  • Ha forgalmas út mellett lakik, akkor az utcáról beszűrődő zajok ellen is véd a legalább 10 cm-es vastagságban felrakott kőzetgyapot homlokzati szigetelés.
  • Gipszkarton válaszfalban az egyik szobából a másik szobába átszűrődő zajoknak állja útját a Rockwool Airrock többféle típusú szigetelő lemeze.
  • Lépéshang szigetelésre is tökéletes választás lehet a Steprock ND és HD szigetelő lemez.

A kívülről beszűrődő és az egyik szobából a másik szobába áthallatszó zajok szigetelésével nemcsak a kényelmét, hanem a nyugalmát, kényelmesebb pihenését és munkája közbeni nagyobb koncentrációját is segíti.

Szálas szerkezetével kiváló páraáteresztő

A kőzetgyapot természetes szálainak nyílt pólusú szerkezete miatt kiváló páraáteresztő és víztaszító tulajdonsággal is bír. Amikor a lélegző falakról beszél valaki, akkor arra gondol, hogy a fal képes biztosítani az épület természetes szellőzését, a lakásban keletkezett pára és a falakban lévő nedvesség eltávozását. Páraáteresztő képességével a kőzetgyapot képes erre.

Páraáteresztő képességével meg tudja előzni a falak nedvesedését és penészedését. Ezzel pedig nemcsak az épület állagát javítja és értékét növeli, hanem nagyobb komfortosságot és kényelmesebb lakhatást is biztosít.

Arról pedig nem is kell beszélnünk, hogy a falak jó páraáteresztő képessége mit jelent akkor, ha esetleg légúti allergiával küszködő él a családban. Az ő számára a falak természetes szellőzése és penészmentessége a fulladás és köhögés nélküli lakhatóságot is biztosítja.

Nem éghető, tűzbiztos

Ez azért fontos, mert egy esetleges lakástűznél is képes a kőzetgyapot ellenállni az akár 1000 fokos hőmérsékletnek is. Ennek az a fő előnye, hogy az egyik helyiségben kitört tűz nem terjed át a másik szobába. Ezzel pedig jelentősen növeli a kőzetgyapottal szigetelt épületek tűzbiztonságát is.

Alak és mérettartó

Ez a tulajdonsága teszi lehetővé azt, hogy nem fog zsugorodni az évtizedek alatt a homlokzati falon, padló alatt, a tetőtérben a szarufák közé beépítve vagy éppen a gipszkarton válaszfalban. Biztos lehet abban, hogy nem fog összemenni a Rockwool kőzetgyapot tábla, és nem fognak rések keletkezni a beépítés után néhány év múlva a szigetelt szerkezetben.

A Rockwool kőzetgyapot lemezek melyik előnyös tulajdonságára van a leginkább szüksége családi házában?

  • A legfontosabb előnye a Rockwool lemezeknek, hogy ezek közül az előnyök közül nem kell választania. Azért, mert az épületszerkezetbe való beépítésével a kőzetgyapot hő és hangszigetelő képességét, páraáteresztő tulajdonságát, valamint alaktartását és tűzbiztonságát is beépítette. Számíthat rá évtizedeken át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük