Sajtómegjelenéseink májusban

Az idén igencsak megnőtt a szigetelőanyagok iránti érdeklődés. A családi házban élők közül sokan keresik a polisztirol és kőzetgyapot szigetelést is. Ez nem a véletlen műve. A megnövekvő lakásfelújítási kedvet a kormány által bevezetett 3 millió forintos, vissza nem térítendő lakásfelújítási támogatás jelentősen megtámogatta.

A szigetelő anyagok iránti nagy érdeklődésnek két jelentős következménye is lett:

  • Egyrészt a hirtelen megnövekvő keresletre a szigetelőanyagokat gyártók is reagáltak, ezért jelentősen drágultak a hőszigetelő anyagok árai. Évek óta nem volt már áremelkedés. A kormány által bevezetett lakásfelújítási támogatás támogatásával a gyártók emelték az áraikat.
  • Másrészt pedig a megugró kereslettel a szigetelőanyagok gyártása korántsem tud lépést tartani. Ezért akár hónapokat is kell várni egyes szigetelőanyagokra. Különösen a kőzetgyapot szigeteléshez nehéz hozzájutni akkor, ha sürgősen szükség lenne rá.
dalos építőanyag sajtómegjelenések

Sajtómegjelenéseink a hőszigetelő anyagok keresletével kapcsolatban

Ezért érdemes időben beszerezni a hőszigeteléshez szükséges szigetelő anyagokat. A hőszigetelő anyagok beszerzésével kapcsolatban kérdeztek bennünket. Az erről készült interjú sok online felületen megjelent.

  • Többek között a hvg.hu, az Üzletem, és a Startlap oldalán is.

2 gondolatok ezen: “Sajtómegjelenéseink májusban

  1. Fenyvesi Róbert

    Jó napot.

    Labazati diszkővel szeretném megcsinalni a házam.
    Viszont a homlokzati falam bentebb lenne mint maga a diszkő.
    Azt szeretném megkerdezni, hogy van valami mód a fölső rész lezarasara, hogy ne csurogjon be oda a lefolyó eső víz? Illetve a felragasztasnal fagyállós ragasztót kell hasznalni?

    Köszönöm megtisztelő válaszukat.

    1. dalos-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Róbert
      Kültéri ragasztásnál mindig érdemes fagyálló ragasztót használni.
      A bentebb lévő homlokzati falról lecseppenő esővíz biztonságos elvezetésére, a víz kintebb lévő lábazatba való bejutásának elkerülésére a legjobb megoldás a bádogozás, lemezelés lehet. Ez megakadályozza a lecsorgó esővíz lábazatba való bejutását.
      Ha a lemezelés elmarad, akkor a díszkő burkolat tökéletes impregnálása is megakadályozhatja a víznek a lábazatba való bejutását. Az is segít, ha a kiálló lábazati díszkő burkolat nem 90 fokos szöget szár be a bentebb lévő homlokzattal, hanem lefolyhat róla az eső. Az impregnálásnak azonban mindig tökéletesnek kell lenni, ezért évente mindenképp meg kell ismételni. Különösen a lábazat felső részének impregnálását.
      A lábazat impregnálása lemezelésnél is célszerű, mert a felcsapódó esőtől is védi a díszkővel burkolt lábazatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük