Tetőtérben terasz kialakítása

Az ablak elválasztja otthonunkat a külső tértől. Télen pedig segít benn tartani a jó meleget a lakásban. Az elválasztáson és a meleg lakásban tartásán túl mégis kapcsolatot is jelent a kinn és benn között. Hisz az ablakon kipillantva azonnal látjuk, mit történik a falakon kívül körülöttünk. Csak egy pillantás az ablakra, és látjuk az ablakon túl az udvart vagy a kertet.

velux Cabrio tetőerkély

Velux GDL Cabrio tetőerkély tetőtéri szobája tetőablakának átalakításával

Ugyanezt az elválasztó és összekötő szerepet töltik be a tetőtérben a tetőablakok. A tetőtéri ablakon kipillantva látjuk, hogy mi történik az otthonunk körül. Nemcsak kinézhetünk azonban a tetőablakon, hanem akár még ki is hajthatjuk a tetőablakot, és tetőerkéllyé alakíthatjuk át.

A Velux Cabrio tetőerkély beépítésével meg tudja növelni tetőtéri szobája lakóterét. Mégpedig úgy, hogy a tetőablakot tetőerkéllyé tudja átalakítani az ablakszemek kinyitásával.

A Velux tetőerkély zárt állapotában két egymás felett beépített tetőablak képét láttatja. Ez azonban csak a látszat. Azért, mert a tetőablak felső felnyíló ablakszemét ki tudja hajtani akár vízszintes síkra is, és ekkor a felnyíló tetőablak akár terasz tetőként is funkcionál. Mégpedig olyan terasz tetőként, amelyiken át a napfény szabadon áramlik be a tetőtérbe.

A tetőablak alsó ablakát pedig függőleges síkig ki tudja hajtani. A tetőerkély alsó ablakeleme így egy ajtónyílást képez a tetetősíkon. Ezzel pedig az ablak kitolásával, mozgatásával együtt az ablakhoz mindkét oldalon rögzített korlát nyílik ki. Ez a korlát pedig a tetőtérben lévők biztonságáról gondoskodik.

velux tetőerkély

Velux tetőerkély a tetőablak könnyű és gyors átalakításával

A Cabrio tetőerkéllyel meg tudja növelni tetőtéri szobája lakóterét, hisz a kinyitott erkélyhez állva a tetősíkon kívül tudnak beszélni az erkélyen, és kényelmesen szét is tudnak nézni a környékükön.

Lehet nézelődni, beszélgetni a gyorsan kialakított tetőerkélyen. A tetősíkon kívüli kültérből ezzel is tud nyerni 2-3 négyzetmétert pluszban a szűkös tetőteréhez.

Az ablaktáblák szélesek, 94 vagy 114 cm szélesek lehetnek. Ezért az általuk gyorsan kialakított tetőerkély előtt 2-3 embernek is jut hely. Sőt a tetőerkélyek akár több elem kombinácijában is beépíthetők. Így még nagyobb terület, impozáns üvegfelület és rendkívül jó fényviszonyok alakíthatók ki a tetőtérben. Ráadásul még nagyobb tágasságérzet alakítható ki a tetősíkon kívül.

Ráadásul a tetőerkély kinyitásával nemcsak könnyen és gyorsan ki tudnak alakítani egy erkélyt a tetőtérben, hanem ugyanilyen gyorsan be is tudják zárni az ablakszárnyakat, és ezzel „le is tudják szerelni” a kényelmes kilátást biztosító tetőerkélyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük