Tondach Inspira kerámia tetőcserép

A természetességükkel és változatos színvilágukkal a vásárlók szívébe magukat belopó kerámia tetőcserepek modern és klasszikus stílusban épített épületek tetőfedésére is tökéletesen használhatók. Az agyagból készült kerámia cserepek súlya is kisebb a betoncserepek súlyánál, ezért még az a praktikus előnyük is megvan, hogy nem kell annyira megerősíteni a tetőszerkezetet a cserepezéshez.

A tetőfedéshez használt cserepek könnyebb súlya különösen felújításoknál fontos szempont, hisz nem mindegy, hogy a tetőfedés cseréjekor elég csak a cserepeket lecserélni, és már lehet is rakni az új cserepeket a tetőre. Vagy pedig meg kell erősíteni a tetőszerkezetet is ahhoz, hogy még évtizedeken át elbírja az új tetőfedés súlyát. A kerámia cserepek könnyebb súlya éppen ezért hálásabb választás lehet a tető felújításakor.

A klasszikus stílusban épült hagyományos építési mód mellett az utóbbi két, három évtizedben egyre nagyobb arányban jelennek meg a modern és minimál stílusban épült családi házak. Ezeken az épületeken a tetőfedés a klasszikus hódfarkú cserepek, és a jól ismert, megszokott hullámos vonalvezetésű cserepek helyett a modern, tökéletesen sík felületű cserepek kedveltsége növekedett jelentősen. Különösen az utóbbi 1-2 évtizedben tapasztaljuk ezt egyre erősebben. Ebbe a modern, minimál trendbe illeszkedik a Tondach tetőcserepek legújabb típusa az Inspira.

tondach inspira tetőcserép

Tondach Inspira titánszürke modern cseréptető

A modern és minimál stílusú családi házakhoz tökéletes választást adó Tondach Inspira cserepek sík felületükkel és letisztult, egyenes vonalvezetésükkel modern tetőfedést biztosítanak családi házaink tetőjén. Ezek a nagy formátumú (XXL méretű) cserepek a klasszikus terrakotta vörös mellett az exkluzív szürke és antracit színben is választható a tetőfedéshez.

  • A terrakotta vörös Inspira cserepek FusionColor bevonata biztosítja a tetőcserép eredeti színének hosszú idejű megőrzését.
  • A titán szürke és antracit Inspira cserepek FusionProtect bevonata a FusionColor felülettel szemben megnövelt ásványi anyag tartalmának révén még keményebb, tartósabb és ellenállóbb felületet biztosít a tetőn az időjárás viszontagságaival, például a jégesővel szemben.
  • Mindkét bevonat tökéletesen ellenáll az UV sugárzásnak is.

Az Inspira cserepek tökéletes formai megjelenésükkel és vízzáró kialakításukkal nemcsak modern, hanem praktikus megoldást is jelentenek a tetőfedésben. A cserepek tökéletes vízzárását bizonyítja az is, hogy alacsony hajlásszögű tetők fedésére is nagy biztonsággal használhatók:

  • 20°-os tetőnél vízhatlan alátét héjazattal
  • 22°-os tetőnél pedig vízzáró héjazattal

Nagy formátumú, XXL-es méretéből adódóan ez a sík felületű tetőcserép a tökéletes vízzárás mellett még gyors tetőfedést is biztosít, hisz 9,2 db-ra van szükség belőle egy négyzetméter lefedésére.

Nagyformátumú, sík kialakításával lehetővé teszi azt is, hogy változtatható léctávolsággal lehet felrakni a tetőre. 6,5 centiméteres változtatható léctávolsága azt is jelenti, hogy felújításnál nem kell majd a lécezést átalakítani. Felrakható a cserép a régi lécezésre is.

Természetesen a tetőfedéshez szükséges félcseréppel szegőcseréppel és egyéb kiegészítő termékekkel is el van látva a tetőrendszer teljes kialakításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük