Új családi ház hőszigetelése

Új családi ház építésekor a falazáshoz használt habarcs kiszáradásához idő kell. A homlokzati falra a hungarocell szigetelőt csak a fal teljes kiszáradása után érdemes felrakni. Azért, mert nem lenne jó bezárni a nedvességet a falba a hőszigeteléssel. A hungarocell rossz páraáteresztő, ezért nem engedi át a fal nedvességtartalmát. Ha tehát a fal kiszáradása előtt felkerülne a szigetelő a falra, akkor a hungarocell elzárná az utat a habarcsból távozó pára előtt, és az visszafordulna a ház belseje felé. Márpedig a habarcs száradásakor kicsapódó pára a falban nedvesedést, penészedést okozhat. Ezt viszont jó lenne elkerülni.

Csak sokszor az a gond az építkezésnél, hogy ezt a száradási időt nem tudja kivárni az építtető.

  • Például azért, mert minél hamarabb szeretne beköltözni az épülő házba.
  • Az is lehet azonban, hogy az őszi esős időszak beállta előtt be szeretnék fejezni a ház szerkezetkész építését, ezért nincs idő kivárni a fal tökéletes kiszáradását. Ha például augusztus végén falazták a házat, és szeptemberben került fel a tető a házra, akkor nincs idő kivárni a fal teljes kiszáradását. Ilyenkor jó lenne minél hamarabb tovább haladni az építkezéssel, és felrakni a homlokzatra a hőszigetelő rendszert.
baumit open hőszigetelő rendszer

Baumit Open hőszigetelő rendszer családi háza homlokzatán kiváló páraáteresztéssel

Ezekben a sürgető helyzetekben tud segíteni az open hőszigetelő rendszer.

A párát rosszul áteresztő hungarocell szigetelést is páraáteresztővé lehet tenni akkor, ha a falból felszabaduló pára távozásának szabad utat adnak. Ezt a pára számára szabad távozást biztosító lehetőséget biztosítják az open hőszigetelő rendszerek.

A hungarocell alapú open rendszerekben ugyanis a hőszigetelő táblák perforálásával, kilyuggatásával biztosítják a habarcsból felszabaduló pára távozását a falszerkezetből. Így a szigetelő táblák kilyuggatásával páraáteresztővé tett open szigetelés már biztosítja a még nedves fal hőszigetelés utáni kiszáradását is. A habarcsból felszabaduló pára a hungarocell táblákba vágott lyukakon akadály nélkül távozhat, és a fal a szigetelés után is tökéletesen ki tud száradni.

  • baumit openreflect

    Baumit OpenReflect homlokzati hőszigetelés, amely biztosítja új építésű családi háza falának tökéletes kiszáradását a hőszigetelő felrakása után is

    A hagyományos fehér színű hungarocellből készülő Baumit OpenTherm szigetelés is jó páraáteresztő hőszigetelést biztosít.
  • Még jobb azonban a grafitos adalékanyaggal készülő Baumit Open Reflect szigetelő hőszigetelő képessége. Azért, mert a grafitos adalékanyag 20-25%-kal jobb hőszigetelést biztosít ugyanolyan vastagságban. A táblák perforálása pedig a fal megfelelő szellőzését is biztosítja még új építésnél is.

Ezek a perforálással páraáteresztővé alakított open rendszerek nemcsak az új építésű családi házak gyorsabb megépítését biztosítják, hanem a vályogból épített házak falának jó szellőzését is. Emellett pedig minden olyan helyzetben biztonságosabb a homlokzatra jó páraáteresztő képességű open szigetelőt rakni, amikor nem tudják pontosan, hogy milyen falazóanyagból épült a homlokzat. A jó páraáteresztő képességű open szigetelés nem jelent kockázatot a fal nedvesedése és penészedése szempontjából. A perforálás a fal megfelelő szellőzését fogja biztosítani bármiből is épült.

A kivitelező választásánál sem jelent nehézséget a szigetelő táblák perforálása. Azért, mert az open rendszereket is pontosan azzal a technológiával kell felrakni a homlokzatra, mint a hagyományos vagy grafitos hungarocell homlokzati szigetelést.

Kiválasztotta már épülő családi háza homlokzati szigetelését az elkövetkező 30-40 év fűtési költségének lefaragásához? Tudja, hogy milyen vastag legyen a kiválasztott szigetelő?

hogyan válasszon hőszigetelő rendszert

Hogyan válasszon hőszigetelő rendszert családi házára? Mire figyeljen? Milyen kérdéseket válaszoljon meg a választás előtt? Kattintson a képre választást segítő kérdőívéért!

Ha még nem, akkor a Hogyan válassza ki a homlokzati szigetelőt kérdőív kitöltése segíteni fog az Önöknek legjobb szigetelő választásában.

  • A kérdések pontos megválaszolása segíteni fog az Önöknek legjobb homlokzati szigetelő kiválasztásában.
  • 41 éves hőszigetelő rendszerek forgalmazásában szerzett tapasztalattal állítottuk össze. Használja tapasztalatunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük