Velux manzárdablak beépítése

A Velux manzárdablak beépítésével nemcsak drámai mértékben meg tudja növelni a tetőtérbe bejutó természetes fény mennyiségét, hanem még a teret is jelentősen növeli tetőtéri szobájában. A manzárdablak beépítésével akár 2,5-szeresére is tudja növelni a bejutó természetes fényt az ugyanolyan üvegfelületű tetősíkba helyezett ablakkal szemben. Hogyan tudja ezt elérni?

Manzárdablak beépítésével több fény és nagyobb hely a tetőtérben

velux manzárdablak

Velux manzárdablak beépítésével 2,5-szeresére is tudja növelni a tetőtérbe bejutó napfény mennyiségét

A manzárdablak beépítésével jelentős mértékű többletfény mennyiséget tud bejuttatni a tetőtérbe a hagyományos ablakfülkével szemben. A manzárdablak berakásával azért ilyen jelentős a tetőtérbe bejutó természetes fény növekménye, mert nemcsak kiemeli a beépítendő tetőtéri ablakot a tetőből, hanem még a tető helyett is tetősíkablakot használ a beépítéskor.

  • Ennek a tető helyetti tetősíkablaknak a beépítése pedig teljes mértékben fénytöbbletet tud biztosítani a tetőtéri szobában a tetővel szemben. Ráadásul még az építési időt is le tudja rövidíteni azzal, hogy a tetősíkból kiemelt tető babrás építése helyett is elég „csak” a tetőablakokat beépíteni kettős síkban.

A bejutó természetes fény jelentős növekménye mellett pedig még a beépítés tetősíkból való kiemelése révén a tetőtéri szoba használható alapterületét is növeli azzal, hogy a kiemelés révén bőségesebb tér marad alatta a tetőtérben.

Az egymás felett elhelyezett két tetőablak révén jóval beljebb, a szoba belsejébe is be tud jutni a napfény. Ennek főleg akkor van nagy jelentősége, ha a tető síkjába csak egyik irányból tud tetőablakot beépíteni. A természetes fény növekményével pedig még tágasabbnak érzékeli majd a szoba belső terét.

Nem véletlenül mondják azt, hogy egy Velux manzárdablak beépítése a bejutó napfény mennyiségének növelésével nemcsak napfényes teret biztosít a tetőtérben, hanem még a kényelmét is szolgálja a beépítésre kerülő tetősík ablakok tetősíkból való kiemelésével.

További előnye még a manzárdablakok beépítésének, hogy nemcsak két tetőablak helyezhető el egymás felett a tetősíkból való kiemeléssel, hanem akár két vagy három ablakpár is elhelyezhető egymás mellett. Ezzel pedig még tovább tudja növelni a világosságot tetőtéri szobájában. És nemcsak a világosságot, hanem a szoba kényelmét, tágasságát is a tetősíkból kiemelt tetőablakpárok révén.

Ez nemcsak a tetőtérben elhelyezett lakószoba vagy hálószoba tágasságát és természetes fénnyel való sokkal jobb ellátottságát képes biztosítani, hanem például a tetőtérben lévő fürdőszoba kényelmét is jelentősen megnöveli.

Foglaljuk össze a Velux manzárdablak beépítésének előnyeit

  1. A tető helyetti is beépítésre kerülő kettős tetőablak beépítése akár 2,5-ször több napfényt enged be a tetőtérbe, mint az ablakfülke.
  2. A beépítésre kerülő manzárdablak a tetősíkból való kiemeléssel megnöveli a használható alapterületet a tetőtérben.
  3. A tető helyett beépítendő felső ablaksorban VELUX INTEGRA® tetőtéri ablakokkal kombinálható a távirányítás kényelméért.
  4. Az egymás feletti 2 tetősík ablak helyett 4 és 6 ablak kombinációja is kialakítható a tetőtérben. Ezzel pedig ablak helyett egész ablakcsoport fogja biztosítani a bőséges napfényt tetőtéri szobájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük