Ytong vasalt pórusbeton elemek

Ezeknek a vasalással megerősített pórusbeton elemeknek ugyanaz az alapanyaga, mint az Ytong falazóelemeknek. Ugyanabból a környezetbarát módon előállított kalcium-hidroszilikát alapanyagból készülnek.

Mivel az alapanyaga pontosan ugyanaz, ezért a pórusbeton megismert összes jellegzetes előnyével rendelkeznek ezek a födémpalló, falpalló és tetősíkpalló elemek is.

  • Kiváló hőszigetelő képesség
  • Pórusos szerkezete révén alacsony az önsúlya, ezért az építkezés közben könnyen mozgatható.
  • Tűzálló építőanyag, amelynél nem kell tartani a falazóelemek tűzeset közbeni égésétől sem.
  • A pórusbeton könnyűszerkezet könnyű vágást és az Ytong elemek jó alakíthatóságát jelenti.
Ytong födémpalló

Ytong födémpalló behelyezése

Az Ytongnak ezek a vasalt pórusbeton elemei nemcsak ugyanabból az alapanyagból készülnek, hanem pontosan ugyanazzal a gyártási eljárással is. Mindössze annyi a különbség, hogy

  • ezeket az elemeket a falazóelemekhez képest nagyobb nyomószilárdsággal állítják elő.
  • A gyártáskor vasalással meg is erősítik. Egy korróziótól, rozsdásodástól mentes acél armatúrát helyeznek el az elemekben. Ez a megerősítés a vasalás nélkül meglehetősen gyenge húzószilárdságú pórusbeton elemeket tartós, állandó terhelés biztonságos elviselésére is alkalmassá teszi.

Az Ytong vasalt pórusbeton elemeinek három fajtája az épületbe való beépítéstől függően:

  • födémpalló födémek építéséhez
  • tetősíkpalló a tetősíkok építéséhez
  • falpalló tartós, nagy nyomószilárdságú falazatok építéséhez

A családi házakat és egyéb épületeket statikailag és szerkezetileg nagy biztonsággal megépíteni nem kis feladat, és éppen ezért komoly felelősség is. Senki sem szeretné, ha olyan bizonytalan statikai állású falak közé és olyan födém alá kellene beköltöznie, amelyiknek a kockázat és zökkenőmentes használatához bármilyen apró kis kétség is tapadna.

A szerkezetkész falazatok stabilitásának a biztosítását nagyban megkönnyíti az is, hogy az azonos alapanyagból gyártott Ytong falazóelemek és pórusbeton elemek azonos alapanyagból készülve jól kiegészítik egymást, és egységes építési rendszert alkotnak. Egy olyan jól működő Ytong építési rendszert, amelynek az elemei a födémpalló, tetősíkpalló és falpalló az Ytong építési rendszer egyéb elemeivel együtt is képesek eredményesen működő építési rendszert működtetni.

A tervezés során megálmodott építési tervet a valóságban nem mindig könnyű változtatás nélkül, pontosan a terven meghatározott módon kivitelezni. Az egységes rendszert alkotó építési rendszerek azonban segítenek a kivitelezés folyamatának megkönnyítésében. Pontosan az egységes építési rendszer által kínált előnyöknek az előnyeit ígéri az Ytong építési rendszer alkalmazása is az építkezés során.

Az Ytong építési rendszerben lévő vasalt pórusbeton födémpallók, falpallók és tetősíkpallók méretpontosságuk és egységes, a vasalással megerősített teherbírásuk révén nemcsak a gyors, hanem a biztonságos építkezés lehetőségét is adják.

Az Ytong elemek tökéletes hőszigetelő képességének birtokában az épületszerkezetek belső felületein a hőmérséklet még a potenciális hőhídak, például az épületsarkak, koszorúk és nyílásáthidalók mentén is jobb értékeket érnek el más építőanyagokkal szemben.

Kiváló hőszigetelő képességük mellett a pórusbeton elemekbe beépített rozsdásodástól mentes vasbetétek révén a teherbírásuk is megfelelő, a falak, födémek, tetősíkok beépítéséhez.

Ezek a vasalással megerősített pórusbeton elemek nemcsak középületek, irodaházak, sorházak vagy éppen ipari és mezőgazdasági csarnokok, épületek építésekor használhatók fel gazdaságosan, hanem családi házak, társasházak és ikerházak építésekor is.

  • A födémpallókból szintek közötti és zárófödémek épülhetnek.
  • A tetősíkpallók felhasználásával a tetőtéri beépítés ferdesíkban elhelyezett födémei készülnek.
  • A falpallók beépítésére pedig a homlokzati és belső tartófalak építésén túl a nem teherhordó válaszfalak építésekor is sor kerül.

További előnyük még az is, hogy építés közben a fekvő elemek, például a födémpallók nem igényelnek ideiglenes megtámasztást sem. Rögzítésük a szükséges betonozási szerelési és vasalási munkálatok elvégzésével biztosíthatók.

Az Ytong építési rendszer elemeiként működő pórusbeton elemek egységes rendszerben való beépítésével egy egységes, statikailag megbízhatóan működő épületburkot építhet. Az építési rendszer egyes elemeit a megfelelő helyre beépítve hosszú távon megbízhatóan működő épületszerkezetet alakíthat ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük