Baumit FixBeton gyors betonozáshoz

A Baumit FixBeton praktikus gyorsbeton. Előkevert szárazbeton 25 kg-os, könnyen mozgatható kiszerelésben.

Az esztrich és száraz beton használatának több előnye is van ház körüli betonozásoknál. Nemcsak gyorsan köt és gyorsan szárad, hanem sokféle betonozáshoz is felhasználható. Minden olyan betonozáshoz használhatja, ahol a készülő beton nem kap jelentős terhelést, ezért különösebb statikai igény nincs a betonnal szemben.

Mit betonozhat a Baumit FixBetonnal?

  • baumit fixbeton

    Baumit FixBeton gyors és könnyű betonozáshoz családi háza körül

    Ha kerítést épít, akkor a kerítésoszlopok beton alapját könnyen és gyorsan elkészítheti víz hozzáadásával a Fixbeton megkeverésével.
  • Ha ruhaszárító kötelet szeretne betonba ágyazott zártszelvény vasoszlopokra kifeszíteni.
  • Szőlőlugast is kiépíthet vasoszlopok betonozott alapjával.
  • Kerti játékok, mászókák, hinták betonozott alapját is gyorsan betonozhatja a Baumit FixBeton szárazbetonjával.

Milyen betonozáshoz tudja még használni ezt a szárazbetont?

Bármilyen beton gyors elkészítéséhez használhatja a Fixbetont akkor, ha nagyobb statikai terhelés nem fogja érni a használat során. Ha nem kell jelentős terhet tartani az elkészülő betonnak, akkor a FixBeton gyorsan és könnyen használható praktikus megoldása a betonozásnak. Az otthoni, ház körüli betonozások többsége ilyen.

Kötés után az elkészült beton fagyálló lesz, ezért beltérben és kültérben is bátran használhatja betonozáshoz.

A szárazbetonnal való betonozáshoz még speciális keverőszerszámokra sincs szüksége. Akár egy gereblye is elég ahhoz, hogy a vízzel kevert betont könnyen és gyorsan bedolgozható állagúra keverje egy talicskában.

Betonozás menete FixBeton szárazbetonnal

zártszelvény kerítésoszlophoz

40×40-es zártszelvény betonba ágyazott kerítésoszlop készítéséhez

Betonozáskor az oszlop stabil tartása érdekében a rögzítésre kerülő horganyzott acél vasoszlopot minden irányban legalább 20 cm, vagy ennél nagyobb beton alapba építse be. A betonozás zsaluzatát a kiásott földalap oldalai adják.

A betonozás előtt a földalapot nedvesítse be. Annyira, hogy a vizet a föld nyelje el, és ne álljon víz a gödör alján.

Ha a szárazbetont keverés nélkül dolgozza be az alapba, akkor 10 cm-es vastagságban töltse be a szárazbetont az alapba, és utána a betöltött szárazbetont locsolófejes locsolókannával egyenletesen öntözze meg. Úgy, hogy a száraz beton nedvesedjen át, mégse álljon pocsolyában a víz. Utána egy újabb 10 cm vastag szárazbeton réteget szórjon az alapba, és újra locsolja meg egyenletesen vízzel. Egészen addig, amíg el nem éri az alap a szükséges magasságát. Ekkor az átnedvesedett betonfelületet simítóval simítsa le. 25 kg-os zsákonként 3-3,5 liter víz kell a szárazbeton átnedvesítéséhez.

A szárazbeton gyorsan köt. Néhány perc után már meg is kezdődik a beton kötése.

Ha keveréssel dolgozza be a betont az előre kiásott alapba, akkor a szárazbetont vödörben víz hozzáadásával egy villanyfúróba helyezett keverőszárral keverheti fel a betonozáshoz kész állagúra. A keverést egy talicskában gereblyével is elvégezheti. Bár ez nem biztos, hogy olyan egyenletesen elkevert lesz, mint a keverőszárral kevert beton.

A készre kevert Fixbetont öntheti az alapba, és tömörítés után simítsa el. A kevert szárazbeton is néhány perc után már elkezd kötni. Ezért fontos, hogy a bekevert betont 10 percen belül dolgozza be. Ellenkező esetben már a bedolgozás előtt elkezd kötni a beton.

A Baumit FixBeton tényleg gyorsan szárad és gyorsan köt. Ezért az alap a simítás után egy órával már stabilan tartja a vasbeton oszlopot. Egy nap után a betonozással készített oszlopok akár terhelhetők is. 2 nap múlva pedig már teljes terheléssel használhatja a betonozással készült oszlopokat.

Fontos azonban az is, hogy fagypont körüli és az alatti hőmérsékletnél ne betonozzon, mert a kötési folyamatban nem fagyálló. A legjobb 5 és 25 fok közötti hőmérsékleten betonozni. Érdemes az elkészült betont megvédeni az erős napsugárzástól. Például egy vízzel átitatott zsákvászonnal leterítve. Ezzel a beton idő előtti kiszáradását és repedezését tudja megelőzni.

4 gondolatok ezen: “Baumit FixBeton gyors betonozáshoz

  1. Espár Gyula

    Tiszteletem!
    Érdekelne , hogy 25kg ( 1 zsák)
    mennyi liter kész beton lenne.
    Mérés alapján 1 köbméter betonra lenne szükségem.
    Köszönettel !
    Gyula

    1. dalos-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Gyula
      Őszintén be kell vallanom, hogy nem tudom. Nem mértem meg még, nem tudom pontosan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük